Υποχρεωτική απογραφή πληθυσμού 2021

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

Απογραφή Τσεχία 2021

Απογραφή πληθυσμού 2021 (προθεσμία μέχρι τις 11 Μαΐου)

Φέτος θα διεξαχθεί απογραφή πληθυσμού στην Τσεχία.  Η απογραφή έχει ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου. Η ολοκλήρωση μπορεί να είναι εντελώς ανέπαφη, μέσω Διαδικτύου ή συμπληρώνοντας ένα έντυπο. Η απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους όσους βρίσκονται στην Τσεχία. Οι αρχές ενημερώνουν πως θα υπάρξει πρόστιμο μέχρι και 10.000 κορώνες σε όσους δεν ολοκληρώσουν την απογραφή.

Ηλεκτρονική απογραφή

Η ηλεκτρονική φόρμα απογραφής θα είναι διαθέσιμη από τις 27 Μαρτίου. Ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα μέσα από την ιστοσελίδα της απογραφής ή την εφαρμογή για κινητά. Την εφαρμογή μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play ή το App Store με το όνομα “Census21” (Sčítání21). Όσοι δεν κάνουν την απογραφή online θα πρέπει να συμπληρώσουν την έντυπη φόρμα.

Έντυπη απογραφή

Σε περίπτωση που ένα άτομο δεν μπορεί να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική απογραφή  είναι υποχρεωμένο να συμπληρώσει την έντυπη απογραφή είναι διαθέσιμη από τις 17 Απριλίου 2021. Το έντυπο απογραφής (μαζί με φάκελο) θα διανεμηθεί από έναν απογραφέα, ο οποίος θα επιστρέψει στη συνέχεια σε μια προ-ανακοινωμένη ημερομηνία για τη συλλογή της συμπληρωμένης φόρμας. Ακόμα μπορείτε να παραλάβετε τη φόρμα και το φάκελο σε οποιοδήποτε σημείο απογραφής: σε επιλεγμένα υποκαταστήματα του ταχυδρομείου και στις περιφερειακές διοικήσεις της Τσεχικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η συμπληρωμένη φόρμα μπορεί να σταλέι και μέσω ταχυδρομείο. Ο φάκελος με το λογότυπο της απογραφής 2021 έχει εκτυπωμένη διεύθυνση και τα ταχυδρομικά τέλη είναι δωρεάν.

Ποιούς αφορά η απογραφή;

Όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως διαμένοντες στην Τσεχική Δημοκρατία για περισσότερες από 90 ημέρες, και όσοι έχουν λάβει άσυλο.  Δεν έχει σημασία σε ποιά χώρα ζει ένα άτομο, ποια είναι η ιθαγένειά του ή πού είναι εγγεγραμμένος εκείνη τη στιγμή.

Ο καθένας που βρίσκεται στην Τσεχική επικράτεια μετράται, εκτός εάν είναι διπλωμάτης ή τουρίστας που βρίσκεται στη μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερες από 90 ημέρες).

Πληροφορίες για την απογραφή σε ξένες γλώσσες:

Λεπτομερείς πληροφορίες απογραφής είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο σε οκτώ γλώσσες: Τσεχικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ουκρανικά, Βιετνάμ και Ρομά.

Έχετε απορίες;

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη απογραφή, ανατρέξτε στον ιστότοπο scitani.cz. Μπορείτε ακόμα να καλέσετε στο Κέντρο Επικοινωνίας της Απογραφής στους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνου: 253 253 683 ή 840 30 40 50.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό του Κέντρου Επικοινωνίας παρέχει επίσης πληροφορίες στα Αγγλικά και τα Ρωσικά.

Κατηγορίες: ΝέαΥποχρεώσεις