Συνάλλαγμα – Κορώνες Τσεχίας – Ευρώ. Τϊ, πως, που.

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

exchange

Το εθνικό νόμισμα στην Τσεχία είναι η Τσέχικη Κορώνα (CZK ή Kč). Πολλές φορές μας ρωτάτε αν συμφέρει να αλλάξετε από Τσέχικες κορώνες σε ευρώ και το αντίθετο στην Ελλάδα ή στην Τσεχία. Η απάντηση είναι απλή. Σας συμφέρει να αλλάξετε όπου σας δίνουν καλύτερη ισοτιμία και μικρότερη προμήθεια.

Εμπειρικά αλλά και από μαρτυρίες των μελών μας, καλύτερες τιμές μπορείτε να βρείτε στην Τσεχία. Αν έρχεστε πρώτη φορά στην Τσεχία τότε αλλάξτε ένα μικρό ποσό σε κορώνες από Ελλάδα για να μπορείτε να κινηθείτε και μετά αλλάξτε το υπόλοιπο ποσό στην Τσεχία.

Στην Ελλάδα, κατα 99% θα σας ζητήσουν προμήθεια και η ισοτιμία δεν είναι και τόσο καλή. Αντιθέτως στο Μπρνο κανείς δεν θα ζητήσει προμήθεια και η ισοτιμία είναι καλύτερη και ίσως και διαπραγματεύσιμη ανάλογα το ποσό που θα αλλάξετε. Ένα ευρώ είναι περίπου 25 Τσέχικες κορώνες. Για υπολογισμό ΕΥΡΩ-ΚΟΡΩΝΑ ΚΟΡΩΝΑ-ΕΥΡΩ δείτε ΕΔΩ.

Κάποιοι μπορεί να πληρώσουν και με Ελληνική τραπεζική κάρτα όπου η ισοτιμία θα είναι βάση των τιμών της τράπεζας.

Στο Μπρνο σας προτείνουμε να αλλάξετε χρήματα είτε στο Campus Bohunice δίπλα από το TESCO, ή στο κέντρο της πόλης στην Μασαρίκοβα όπου θα βρείτε 3-4 αλλακτήρια καθως προχωράτε δεξιά και αριστερά σας ή και στην Γκαλερί Βανκόφκα πάλι στο κέντρο.

Ακόμα μπορείτε να ζητήσετε στο γρκουπ μας αν κάποιος θέλει να αλλάξει χρήματα και έτσι θα έχετε την πιο συμφέρουσα συναλλαγή!

UPDATE:
Ο πιο οικονομικός τρόπος για συνάλλαγμα εαν δεν θέλετε να ποστάρετε δημόσια στο γκρουπ λέγεται REVOLUT.

Κατηγορίες: ΓενικάΔιαμονή