Ξανα! Νέοι κανόνες parking στο Μπρνο

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, οι κανόνες parking στο Μπρνο αλλάζουν και πάλι.  Μπορείτε να παρκάρετε παντού. Υπάρχουν τρεις ζώνες: (Α) κόκκινη, (Β) πράσινη και (C) μπλε, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Ξανα! Νέοι κανόνες parking στο Μπρνο 1

1) Για επισκέπτες

 Ως επισκέπτης, πρέπει να πληρώσετε για το πάρκινγκ και στις τρεις ζώνες. Η τιμή διαφέρει, με την κόκκινη να είναι η πιο ακριβή. 

Σαββατοκύριακα και αργίες δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα. Επίσης, δεν χρειάζεται να πληρώσετε εάν σταθμεύσετε για λιγότερο από 30 λεπτά στο κέντρο της πόλης και λιγότερο από 60 λεπτά οπουδήποτε αλλού.

Προσοχή!

Το κέντρο της πόλης (κόκκινη ζώνη Α) εξακολουθεί να είναι χωρίς δυνατότητα πάρκινγκ. Χρειάζεστε ειδική άδεια στάθμευσης. Μπορείτε να αιτηθείτε την άδεια στο γραφείο Zvonařka 5 – σε περίπτωση που μετακομίζετε ή για άλλους ειδικούς λόγους. 

Στη μπλε ζώνη C πληρώνετε μόνο για τη στάθμευση κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις 5 μ.μ. έως τις 6 το πρωί. 

Μπορείτε να πληρώσετε είτε στα μηχανήματα, είτε μέσω SMS είτε μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

2) Για κατοίκους

Οι κάτοικοι σταθμεύουν χωρίς να πληρώνουν, απλά πρέπει να δηλώσουν το αυτοκίνητό τους και να πληρώσουν τέλη εγγραφής (200 CZK για το πρώτο τους αυτοκίνητο και 8000 CZK αν υπάρχει δεύτερο) και στη συνέχεια μπορούν να σταθμεύσουν οπουδήποτε στην περιοχή γύρω από το σπίτι τους και σε όλες τις παρακείμενες, (εκτός του κέντρου). Πρέπει να είστε κάτοικος του κέντρου της πόλης για να οδηγείτε εκεί χωρίς ειδική άδεια ). 

Για να δηλώσετε ένα αυτοκίνητο ως κάτοικος, χρειάζεται:

  1. να αποδείξετε τη μόνιμη κατοικία σας ή την ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας στην περιοχή (για τους πολίτες της ΕΕ, το πιστοποιητικό προσωρινής διαμονής είναι αρκετό (rodne cislo)
  2. Νομική σχέση με το αυτοκίνητο (μικρή τεχνική κάρτα)
  3. Τέλος 200 CZK (για το πρώτο σας αυτοκίνητο). 

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες εδώ .

Νέα

Θα έχετε 200 ώρες για τις ζώνες A, B και 100 ώρες για τη ζώνη C) και δυνατότητα αγοράς περισσότερων ωρών για να δώσετε σε κάποιον που σας επισκέπτεται με το αυτοκίνητό του.

Θα έχετε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από τον οποίο θα μπορείτε να δώσετε ώρες επίσκεψης.

Μελλοντικές αλλαγές

Η πόλη σχεδιάζει την εξάπλωση των ρυθμιζόμενων ζωνών. Την άνοιξη του 2020, περισσότερες περιοχές θα υποβληθούν στον κανονισμό και ίσως χρειαστεί να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμη και αν ζείτε αρκετά μακριά από το κέντρο. Διαφορετικά, θα θεωρήστε επισκέπτης και θα πληρώνετε για στάθμευση.

3) Για επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες είναι αυτοαπασχολούμενοι ή νομικές οντότητες με έδρα στην περιοχή. Οι κανόνες είναι πολύ παρόμοιοι με τους κατοίκους. Το τέλος για την εγγραφή του πρώτου σας αυτοκινήτου είναι 4.000 CZK. Δεν έχετε ώρες επισκέψεων, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια «μεταβιβάσιμη» εξουσιοδότηση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της πόλης . Είναι στα αγγλικά, αν και περισσότερες λεπτομέρειες και συχνές ερωτήσεις υπάρχουν μόνο στην τσεχική έκδοση.

Κατηγορίες: ΔιαμονήΝέα