Η Τσεχία μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

Brno, 12 Μαρτίου η κυβέρνηση κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ισχύει από τις 2μμ για 30 ημέρες. Από την Παρασκευή 6πμ, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις άνω των 30 ατόμων. Το μέτρο εφαρμόζεται σε πολιτιστικά, φεστιβάλ, εκθέσεις, αθλητικά, θρησκευτικά γεγονότα, αγορές και άλλα.
Η απαγόρευση δεν ισχύει για συνεδριάσεις συνταγματικών οργάνων, δημόσιων αρχών, δικαστηρίων ή κηδείες.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν μετά τις 20:00. Τα περισσότερα από τα μέτρα ισχύουν από αύριο για 30 ημέρες.
Απαγορεύεται επίσης να βρίσκεστε σε γυμναστήρια μεταξύ 20:00 και 8:00. Η κυβέρνηση έχει επίσης επεκτείνει την απαγόρευση διδασκαλίας σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων δεν ισχύει για εταιρείες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Jan Hamacek.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ελέγχους σε 11 συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία και την Αυστρία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Ο στρατός θα κληθεί να βοηθήσει την αστυνομία στον έλεγχο των συνόρων.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει σε αλλοδαπούς από χώρες υψηλού κινδύνου να εισέλθουν στην Τσεχία λόγω της μόλυνσης από τον κοροναϊό. Οι πολίτες των ακόλουθων χωρών απαγορεύονται να εισέλθουν στην Τσεχία: Κίνα, Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Γαλλία και Ισπανία. Ταυτόχρονα απαγορεύεται στους Τσέχους πολίτες να ταξιδεύουν στις χώρες αυτές.

covid19 czech republic

Τουρίστες (άνθρωποι χωρίς μόνιμη ή προσωρινή κατοικία στην Τσεχία) δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Τσεχία από τη Γερμανία και την Αυστρία, δήλωσε ο Hamacek. Λόγω του κοροναϊού, η κυβέρνηση έχει σταματήσει να εκδίδει θεωρήσεις και άδειες παραμονής.

Εξαιρέσεις για την είσοδο στη χώρα για πολλά επαγγέλματα, όπως οδηγοί φορτηγών, για να διασφαλιστεί ότι η αλυσίδα εφοδιασμού δεν θα διακοπεί.

Τα διεθνή δρομολόγια των τραίνων και λεωφορείων θα σταματήσουν από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα. Από το Σάββατο μόνο αυτοκίνητα θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. “Όλοι οι Τσέχοι πολίτες του εξωτερικού θα μπορούν να επιστρέψουν”, δήλωσε ο Jan Hamáček.

Κατηγορίες: ΝέαΥγεία