Διαμονή στο Μπρνο

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

Διαμονή  

Η εύρεση σπιτιού είναι από τα πιο δύσκολα ζητήματα στην πόλη καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη αλλά όχι τόσο όσο η προσφορά. Οι τιμές βέβαια στα ενοίκια έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω και της έλευσης των πολυεθνικών εταιριών που προσφέρουν δουλειές σε ντόπιους και μετανάστες.

Ενδεικτικές τιμές για ενοικίαση

Συγκατοίκηση: 5.000 – 8.500 CZK

Γκαρσονιέρα ή δυάρι: 10.000-15.000 (σπανιότερα κάτω από 10.000 CZK)

Μερικές σελίδες για εύρεση σπιτιού:

https://www.sreality.cz/

https://www.reality.cz/

http://reality.idnes.cz/

https://www.bezrealitky.cz/

https://www.facebook.com/groups/MultilingualFlatsInBrno/?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/271595216265053/?fref=ts

Yπάρχει προκαταβολή 1-2 ενοίκια (συνήθως είναι 1) ή όταν μεσολαβεί μεσίτης είναι 2 ενοίκια (ένα ως αμοιβή για τον μεσίτη, ποσό που δεν επιστρέφεται όταν ξενοικιάσετε το σπίτι, και ένα για τον ιδιοκτήτη). Τα συμβόλαια συνήθως είναι για ένα χρόνο Επίσης τα utilities (νερό, ΔΕΗ, κτλ) είναι σταθερά κάθε μηνά όποτε συνήθως οι αγγελίες είναι κάπως έτσι: 8.500 ενοίκιο + 1.500 utilities. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται καταγραφη για το τι έχετε ξοδέψει κάθε χρόνο,συνήθως στο τελος της χρονιας και είτε παίρνετε λεφτά πίσω είτε δινετε παραπάνω εφόσον έχετε καταναλώσει παραπάνω από το μεσο όρο.

Για τις πρώτες μέρες μπορείτε να μείνετε σε ξενοδοχείο ή να νοικιάσετε κάποιο δωμάτιο στις εστίες που αν το νοικιάσετε για ένα μήνα η τιμή θα είναι καλύτερη.

http://skm.mendelu.cz/cz/ubytovani/ubytovaci-zarizeni/koleje-josefa-taufera/

https://www.kam.vutbr.cz/english/?p=PPV

Κατηγορίες: ΓενικάΔιαμονή