Κοροναϊός – νέα και επιπτώσεις στην οικονομία

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

coronavirus

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενημερώθηκε για την εμφάνιση «πνευμονίας άγνωστης αιτιολογίας». Ο νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Wuhan, την έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Κίνα με 11 εκατομμύρια κατοίκους.
Από τις 23 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνονται συνολικά πάνω από 800 περιπτώσεις του 2019-nCoV.

Στις 20 Ιανουαρίου, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC) επιβεβαίωσε ότι ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων. Την ίδια ημέρα επιβεβαιώθηκαν επίσης περιπτώσεις του 2019-nCoV στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και στις επόμενες ημέρες εντοπίστηκαν περιπτώσεις στις ΗΠΑ και την Ταϊβάν σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το Wuhan.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δημοσίευσε το παρακάτω εργαλείο όπου μπορούμε να δούμε τα κρούσματα του ιού σε όλες τις χώρες:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Μαζί με την εμφάνιση του ιού ξεκίνησε και η εμφάνιση πανικού στους καταναλωτές. Στο Μπρνο σχεδόν όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν άδεια ράφια σε πολλά προϊόντα αφού ο κόσμος αγοράζει σαν τρελός κονσέρβες, αλεύρι, λάδι, μακαρόνια και πολλά άλλα προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Τσεχίας αλλά και τις Ελλάδας!

Κοροναϊός - νέα και επιπτώσεις στην οικονομία 1
Κοροναϊός - νέα και επιπτώσεις στην οικονομία 2
Κοροναϊός - νέα και επιπτώσεις στην οικονομία 3

Τεράστιες πωλήσεις και ακόμα πιο μεγάλα κέρδη σημειώνουν όλα τα super-market τις τελευταίες μέρες.
Η δημιουργία πανικού σε παγκόσμιο επίπεδο βοηθάει την αγορά να κάνει τεράστιους τζίρους που ξεπερνάνε αυτούς των Χριστουγέννων και άλλων μεγάλων εμπορικών εορτών.

Κατηγορίες: ΝέαΥγεία