Νέο σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε από τον/την Brno στις

Αλλαγές στον τρόπο αλλά και στο κόστος παρκαρίσματος ανακοίνωσαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το Φθινόπωρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου του Brno, Filip Poňuchálek.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, η πόλη χωρίζεται σε κόκκινη, πράσινη και μπλε ζώνη.

Η ζώνη Α, η κόκκινη ζώνη, θα αντιστοιχεί στη σημερινή ζώνη του κέντρου της πόλης και θα κοστίζει 40 κορώνες την ώρα με τα πρώτα 30 λεπτά την ημέρα δωρεάν.

Η ζώνη Β, η πράσινη ζώνη, σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από το κέντρο της πόλης από Šumavská, Hrnčířská, Pionýrská, Drobného, ​​Traubova, Francouzská, Cejl, Vlhká, Úzká, Poříčí, Křížová, Mendlovo náměstí, Úvoz και Veveří. Κόστος 30 κορώνες ανά ώρα.

Η ζώνη Γ, η μπλε ζώνη, θα περιλαμβάνει τις υπόλλοιπες περιοχές και θα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια της ημέρας και 20 κορώνες ανά ώρα μεταξύ 17:00 και 6:00.

Στις Ζώνες Β και Γ η πρώτη ώρα στάθμευσης ανά ημέρα θα είναι δωρεάν. Οι κανονισμοί στάθμευσης θα ισχύουν μόνο για τις εργάσιμες ημέρες.

Χρεώσεις για άδειες στάθμευσης (“rezidenti” και “abonenti”). Οι άδειες κατοίκων θα κοστίζουν 200 CZK για το πρώτο αυτοκίνητο, αυξάνοντας σε 8,000 CZK για δεύτερο αυτοκίνητο και 12,000 για τρίτο.
Οι άδειες επαγγελματιών και εργαζομένων θα κοστίζουν 4.000 CZK για το πρώτο αυτοκίνητο και 18.000 CZK για κάθε επιπρόσθετο αυτοκίνητο.

Νέα θα είναι η άδεια επισκεπτών με πληρωμή μέσω SMS και εφαρμογής κινητού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις 6 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στη ζώνη Β. Η άδεια αυτή θα κοστίζει 400 CZK ανά εβδομάδα, 1200 ανά μήνα ή 12.000 ανά έτος.

Θα ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο σύστημα εντός δεκατεσσάρων ημερών.